Kadangi kelionės išlaidos visame pasaulyje nuolat auga, taupūs keliautojai ieško vietų, kur jų eurai praeis toliau. Ieškodami nebrangių maitinimo vietų, keliautojai atrado netikėtus kulinarinius kraštus, kur sotus maistas kainuoja mažiau nei puodelis kavos didžiuosiuose Europos miestuose. Nuo triukšmingų Pietryčių Azijos gatvių turgų iki paslėptų Lotynų Amerikos perlų, šios kelionės vietos žada ne tik ekonominę naudos, bet ir turtingą skonių įvairovę, kuri laukia atradimo. Kokie netikėti gastronomijos lobiai laukia keliautojų?
Biudžetui draugiški restoranai Pietryčių Azijoje

Pietryčių Azija siūlo neįtikėtinai prieinamą kulinarinį kraštovaizdį, keliautojai gali mėgautis skaniais vietiniais patiekalais už ypač mažas kainas visame regione.
Vietnamas siūlo klasikinį gatvės maistą, pavyzdžiui, pho ir banh mi, už vos 0,90–1,80 EUR, o Indonezija – nasi goreng ir sate už 1,80–2,70 EUR. Tajų virtuvė, kurioje vyrauja kariai ir pad thai, kainuoja nuo 2,70 iki 4,50 eurų, o Kambodžos patiekalai, tokie kaip amok ir lok lak, vietos valgyklose kainuoja nuo 1,80 iki 3,60 eurų.
Laosas užbaigia biudžetui draugišką valgymo patirtį lipniaisiais ryžiais, larb ir tam mak houng patiekalais, kurių kaina yra 1,80–2,70 eurai, todėl šis regionas tampa biudžetą tausojančių maisto mėgėjų rojumi.
Lotynų Amerikos kulinarinės kelionės su nedideliu biudžetu

Lotynų Amerika siūlo ekonomiškai keliaujantiems nepaprastą kulinarinę kelionę po įvairias ir prieinamas regionines virtuves. Nuo Bolivijos sotaus salteñas už 2,75 € iki Peru gatvės maisto delikatesų už mažiau nei 4,60 €, keliautojai gali patirti turtingus skonius neišleidžiant daug pinigų.
Oaksaka, Meksika vilioja mole patiekalais, kurių kaina prasideda nuo 3,70 €, o Gvatemalos turguose už minimalią kainą galima įsigyti autentiškų tamales ir pupusas. Kolumbijos Karibų pakrantė siūlo šviežių jūros gėrybių patiekalus už mažiau nei 5 €, įrodydama regiono įsipareigojimą teikti prieinamus ir skanius patiekalus.
Šios kelionės vietos įrodo, kad neįtikėtini gastronomijos nuotykiai nebūtinai turi būti brangūs, ir kviečia taupyti norinčius maisto mėgėjus atrasti Lotynų Amerikos spalvingą kulinarijos pasaulį.
Rytų Europos gastronomijos perlai

Be Lotynų Amerikos kulinarinių kraštovaizdžių, Rytų Europa tampa dar viena prieinama kelionės vieta biudžetą tausojantiems maisto mėgėjams. Tokios šalys kaip Bulgarija, Rumunija, Serbija, Šiaurės Makedonija ir Lenkija keliautojams siūlo nepakartojamus gastronominius potyrius už neįtikėtinai mažas kainas.
Vietinius patiekalus, pradedant sarmale ir mămăligă ir baigiant pierogi ir kepta mėsa, galima paragauti už 3–5 eurus už porciją. Keliautojai gali mėgautis tradiciniais patiekalais žavingose vietos užeigose, nesusikrovę didelių išlaidų.
Nuo Belgrade’s gyvybingos maisto scenos iki Ohrid’s ežero pakrantės kulinarinių malonumų, šios vietos siūlo išskirtinę vertę, įrodydamos, kad skanūs patiekalai nebūtinai turi būti brangūs.
Afrikos kelionės su nebrangiais patiekalais
Afrikos kulinarinės kelionės siūlo keliautojams neįtikėtiną prieinamų kainų ir gastronomijos įvairovės derinį. Etiopija pirmauja su maistu, kurio kaina siekia vos 1,83 eurus, ir siūlo taupiesiems keliautojams išskirtinę vertę.
Kenijos vietos restoranai siūlo sotų pietų už 2,75–4,58 EUR, o Senegale už 3,67 EUR galima paragauti įvairių skonių patiekalų. Ganos gatvės maisto prekyba siūlo skanius patiekalus už mažiau nei 4,58 EUR, todėl lankytojai gali ekonomiškai pažinti gyvybingas kulinarines tradicijas.
Tanzanija papildo savo nebrangią vietinę virtuvę kvapą gniaužiančiais peizažais, sukuriant patrauklią kelionės vietą keliautojams, ieškančiems kulinarinių potyrių ir gamtos grožio. Šios Afrikos šalys įrodo, kad nebrangūs restoranai gali puikiai derėti su turtinga kultūra.
Netikėtos ir prieinamos vietos pavalgyti visame pasaulyje
Nors biudžetą taupantys keliautojai dažnai ieško nebrangių kelionių tikslų, pasaulio virtuvė siūlo netikėtų ekonomiškų maitinimo vietų, kurios iššaukia tradicinius kelionių lūkesčius. Pietryčių Azijos šalys yra šios kulinarinės prieinamumo revoliucijos lyderės: Vietname gatvėse parduodamas pho kainuoja vidutiniškai 0,92 euro, o Tailando gatvėse galima rasti įvairių pad thai patiekalų už vos 1,84–2,76 euro.
Panašios ekonomiškos valgymo patirtys atsiranda Indijoje, kur thali patiekalai kainuoja mažiau nei 2,76 euro, o Malaizijos maisto kiemeliuose vietiniai patiekalai kainuoja mažiau nei 4,60 euro. Net Pietų Amerikos šalys, pavyzdžiui, Kolumbija, siūlo ekonomiškus patiekalus, o Kartachenos nedideli restoranai siūlo jūros gėrybių patiekalus už mažiau nei 4 eurus, įrodydami, kad skanus ir ekonomiškas maistas nepažįsta geografinių sienų.